Unique Danseklubb, Nesgata 2, 2004 Lillestrøm - +47 91627675

Kalender

Argentinsk Tango


Den argentinske tangoen har opplevd en gigantisk blomstring de siste årene. Det hevdes at dette skyldes lengsel etter intimitet og en musikk som taler til hjertet.”Det er snakk om en overgivelse og en nærhet som bare varer tre minutter. En kortvarig og uforpliktende nærhet, som riktignok kan føles som tre år, avhengig av hvem du danser med”


Tango er ikke lett å lære, og man blir aldri utlært. Den krever ikke fysisk styrke eller god kondisjon, men forutsetter”fine-tuning” og har stort rom for improvisasjon – for å leve seg inn i temperamentet i musikken.


Dansen gjenkjennes på dens elegante og dramatiske bevegelser, og kontrastfylte skifter.


Tango handler om livet, har grodd opp ”from the earth” og uttrykker menneskets dypeste følelser. Tangoens undertone er lidenskap, opprør og dynamikken mellom mann og kvinne. Tango speiler hele livets register, og i løpet av én dans kan du føres gjennom alle fargene, dybdene, nyansene og følelsene, og slik bli en berusende reise for to.


Man må være to for å danse tango, og som med annen kunst og erotikk, må man våge å være sårbar for å danse godt.


Kunsten er å oppfatte stemningen i musikken, kjenne gjenklangen i egne dybder og la kroppen uttrykke hva man føler. Da må man tørre å åpne opp og ikke holde igjen.

Argentinsk tango Timeplan Timeplan Påmelding kurs Påmelding kurs Kalender